Kink i nakken

(akutt torticollis)

Plutselig en kink i nakken

Kink i nakken eller nakkesperre som det også kalles kommer oftest helt plutselig med symptomer som smerte og krampe i nakkemuskulaturen. Det er ofte veldig ubehagelig, smertefullt og vanskelig å vri på hodet, spesielt til den ene siden. Kink i nakken er hyppig forekommende, og enkelte blir også slått ut av hodepine. Mange opplever dette flere ganger gjennom livet. Tilstanden er ufarlig, men kan oppleves som veldig smertefull og ubehagelig.      

Hvordan får man kink i nakken?

De fleste som har fått kink i nakken har våknet med dette eller fått det via trening. Kink i nakken oppstår ofte etter en rask bevegelse, for eksempel i søvne eller på trening. De fleste ganger oppstår dette på grunn av sliten muskulatur i området, stress eller uregelmessig søvn.

Symptomer ved kink i nakken

Har man fått kink i nakken opplever man at nakken gradvis blir stivere og mer smertefull. Etter hvert får man gjerne betydelig redusert bevegelighet. Noen ganger så ille at det føles umulig å bevege hodet til den ene siden. Noen kan også oppleve å få hodepine.

Hva gjør jeg for å redusere plagene ved kink i nakken?

Kink i nakken er helt ufarlig og vil alltid forsvinne av seg selv. I mange tilfeller kan det være lurt å oppsøke en naprapat for å kunne lindre plagene og påskynde bedringen mest mulig.

Plages du med kink i nakken relativt ofte?

Er du en av de som opplever kink i nakken litt for ofte? I mange tilfeller kan den reduserte bevegeligheten som oppstår være et forsvar fra kroppens side. Det anbefales å ta kontakt med naprapaten for å få undersøkt årsaken bak de hyppige kinkene.

kink i nakken kan komme av ulike årsaker, naprapaten kan hjelpe deg

Se også: