Smerter i nakken

Nakkesmerter

Nakkesmerter og stivhet i nakke er svært vanlig. Spesielt ser man nakkeplager blant personer som sitter mye foran PC, håndverkere som jobber mye over skulderhøyde og hos personer som stresser mye. Vanlige årsaker til smerte i nakken er stramme og ømme nakkemuskler som skyldes stor arbeidsbelastning, stress, psykososial belastning eller synsproblematikk. Andre ganger er det nedsatt bevegelighet, prolaps, nakkesleng eller reumatiske lidelser som gir nakkesmertene.

De fleste opplever akutte nakkesmerter

Mange opplever noen perioder med smertefull nakke gjennom livet. I de aller fleste tilfeller er det muskelubalanser og leddlåsninger som forårsaker nakkesmertene. Ofte oppstår smerter og stivhet i nakken akutt i forbindelse med raske vridninger eller langvarig statisk arbeid.  Smerter knyttet til muskelspenninger går ofte bort av seg selv i løpet av 2-6 uker.  I mange tilfeller kan manuell behandling hjelpe deg til og bli bedre på kortere tid. Det er ofte lurt å få undersøkt hvilke faktorer som kan forårsake din nakkesmerte og eventuelt få smertene i nakken til å forsvinne raskere.

Noen ganger er nakkesmerten vedvarende

Noen har nakkesmerter som aldri gir seg. Det kan være flere årsaker til dette. Blant annet muskulatur som ikke fungerer tilstrekkelig, degenerasjon av mellomvirvelskiver, prolaps eller artrose i leddene i nakken. Har du en vedvarende nakkesmerte anbefales det å ta kontakt med naprapaten for å undersøke hvorfor du har dine smerter, og hvorfor de aldri forsvinner. Har du i tillegg andre symptomer som feber og sterk hodepine kan det være lurt å oppsøke lege.

 

Naprapatene i Optimal Bevegelse har god erfaring med smertefulle nakker

Se også: