Tinnitus / Øresus

Tinnitus eller øresus er et lydfenomen du bare selv kan høre. For mange forsvinner lyden etter en stund, men for noen blir lyden så plagsom at det går utover livskvaliteten. Tinnitus er ikke en sykdom, men et symptom på at samarbeidet mellom øret og sentrale funksjoner i hjernen ikke fungerer slik det skal.

Hva er tinnitus?

Tinnitus er et annet ord for øresus, og oppleves som piping eller brusing inne i øret og hodet. Tinnituslydene varierer fra person til person. Noen har tinnitus i ett øre, andre har i begge ørene eller et udefinerbart sted i hodet. Omtrent 6 % av befolkningen plages av øresus. Forskere vet ikke sikkert hva det er som er årsaken til at tinnitus oppstår men mener at koblingen mellom øret og sentrale funkjsoner i hjernen ikke fungerer helt slik det skal.

Ulike årsaker bak tinnitus

Det er viktig å prøve å kartlegge hvordan du har fått din tinnitus. Er årsaken bak din øresus på grunn av høy lyd, på grunn av støy på jobben eller vet du ikke hvorfor du har fått det.

Noen muskler kan skape øresus

I de fleste tilfeller av øresus må man lære seg å leve med denne lyden. I enkelte tilfeller kan det være muskler i nakke, kjeve og halsregionen som forårsaker og/eller forverrer øresusen. Er det muskulaturen som forårsaker tinnitusen kan plagene minke ved hjelp av manuell behandling.

Naprapatene i Optimal Bevegelse kan hjelpe deg med øresus og tinnitus om muskelspenninger står bak lyden

Se også: