Kjevesmerter

Hvorfor har jeg kjevesmerter?

Smerter i kjeven kan komme av flere ulike faktorer. Kjeveproblematikken viser seg ofte som vanskeligheter med å gape, trøtthetsfølelse, lokal verk og ømhet, verk i øvre delen av nakken og spenningshodepine. De vanligste årsakene er tiltagende smerter relatert til spenningshodepine, gnissing av tenner, stress og bekymringer, men man kan også ha mekanisk feil i bittet.

Typiske kjevesmerter

Fellesnevneren for spenningshodepine, gnissing av tenner og stress er at de alle kan lede til spente, ømme muskler som kan forårsake nakke-/øreverk, hodepine og øresus (tinnitus). Som regel våkner man med ømme kjever, har vondt når man spiser og kneppinger i selve kjeveleddet når man gaper.

Om grunnårsakene til kjeveproblemet er relatert til bittet, skal dette behandles videre av en tannlege. I etterkant av tannlegebehandling kan behandling hos naprapat være av verdi, da sekundære problemer fremdeles kan forårsake kjevesmerte.

Kan naprapaten hjelpe meg med mine kjevesmerter?

Siden årsaken til kjevesmerter kan være så mangt er det viktig at man sammen finner årsaken bak kjevesmerten. Mange opplever naprapatens ledd- og muskelbehandling i nakke, rygg og kjeveområde som avslappende, og kan oppleve reduserte spenninger som kan gi økt bevegelighet og mindre smerter i kjeveområdet.

Kjevesmerter og kjeveproblematikk kan gi spenningshodepine. Naparapaten kan undersøke årsaken bak dine kjevesmerter

Se også: