Golfalbue

 

Golfalbue eller medial epicondyalgi som det også kalles ligner tennisalbue men smerten ligger nå på innsiden av albuen og er ikke like vanlig. Langvarig overbelastning av underarmen kan være nok til å utvikle smertene. Mange opplever en følelse av at albuen er betent og tror kanskje de har fått senebetennelse. Det er ikke alltid slik at det er en betennelse i albuen selv om albuen er smertefull. 

Hvordan har jeg fått golfalbue?

Golfalbue eller medial epicondyalgi som det også kalles ligner på tennisalbue. Forskjellen er at smerten nå sitter på innsiden av albuen. Smertene er ofte forårsaket av en langvarig og ensidig overbelastning av de små musklene og senene som bøyer fingre og håndleddet inn mot underarmen. Smerter på albuens innside er mye sjeldnere enn albuens utside. Golfalbue ses hyppigst hos de som buldrer eller klatrer, men også håndverkere kan oppleve smerter på albuens innside.

Akutt eller langvarig belastning av denne muskulaturen kan gi en akutt betennelse som med tiden vil resultere i en forandring av senestrukturen. Denne forandringen vil gi opphav til en økende langvarig smerteproblematikk rundt innsiden av albuen.

I de fleste tilfeller av golfalbue er hovedårsaken dårlig holdning (ergonomi) og redusert bevegelighet i rygg, skulder og nakke. Dette vil gi en økt aktivitet i de små musklene på armen, som blir mye tidligere sliten enn de større og mer utholdende musklene.

albuesmerter som golfalbue er mindre vanlig enn tennisalbue, naprapatene i optimal bevegelse kan hjelpe deg med begge tilstandene

Symptomer på golfalbue

Mange opplever golfalbuen som murrende verk rundt albue med eller uten strålning ned mot håndledd og fingre, likt tennisalbue. Mange opplever også en ømhet eller smerte når de berører muskulaturen rundt albuen. Smerten kan føre til minsket muskelkraft og smerte i armen ved aktivitet. Spesielt føles det både smertefullt og ”kraftløst” å ta melkekartongen ut fra kjøleskapet, håndhilse og det å løfte gjenstander kan i enkelte posisjoner være vanskelig.

Hvordan blir jeg kvitt golfalbuen?

Når det gjelder golfalbue er behandlingen veldig lik tennisalbue. Ved langvarige smerter vil seneforandringene bli større, og hele prosessen vil ta lengre tid. Ofte er også nakke –og skuldermuskulatur en årsak til smerteoppkomsten. En tidlig undersøkelse, behandling og bevisstgjøring av årsaken til problemet er svært hensiktsmessig for å forhindre større seneforandringer og en langvarig smerteproblematikk.

Se også: