Snapping hip

Snapping hip er en tilstand med irriterende klikkelyder fra hoften ved ulike bevegelser. Ofte er lydene høye. Tilstanden er ufarlig, men mange opplever lydene som ubehagelige.

Hvorfor klikker det i hoften?

Snapping hip er en betegnelse på smerter i hofte/lyske regionen i samband med at et ”klikk” som høres ved ulike bevegelser og posisjoner av hoften.  Den hørbare klikkingen er ufarlig, men oppleves ofte som svært irriterende for de som lider av dette.

Hva er det som lager klikkelyden i hoften?

Snapping hip kan forekomme på to ulike måter. Det kan være bakre kanten av bindevevsdraget, tractus iliotibialis, som glir over utskuddet på toppen av lårbenets utside (trochanter major), eller iliopssoassenen som glir over utskuddet litt lengre ned på lårbenets innside (trochanter minor). Når disse strukturene glir over benkanten vil en ”klikklyd” dannes og høres fra hoften.

Hva gjør man mot snapping hip?

I de aller fleste tilfeller vil tøyeøvelser og riktig trening redusere smerten og klikkelyden som kommer ved aktivitet og bevegelse av hoften.  Rett bevegelsesmønster vil gjøre at lydene forsvinner. Naprapaten har god kunnskap om dette og kan hjelpe deg.

Naprapatene i Optimal Bevegelse benytter seg av ulike tøyeøvelser for snapping hip

Se også: