Strålesmerter i armen

Strålesmerter ut i skulder, i overarm, ned mot albue og kanskje til og med ned til fingerspissene er ikke uvanlig. I de fleste tilfeller er det muskelspenninger og stramme muskler i skulder, hals, nakke, bryst og øvre del av ryggen som gir oss denne følelsen. Likevel skal man ta slike smerter særdeles alvorlig, da også bakomliggende sykdommer kan skape slike strålesmerter.

Strålninger, murringer eller nummenhet

Det er mange strukturer som gjør at man kan oppleve en form for prikking, nummehet, ubehag, murring eller en form for  strålning uti armene. Trykk på nervestrukturer eller blodkar kan være en årsak. Spent muskulatur i nakke, hals, skulder, bryst, øvre deler av ryggen og i armene kan være en annen årsak.

Finn årsaken bak smerten

I de fleste tilfeller med strålesmerter i skulder, over- og underarmer er det lurt å oppsøke naprapaten for å finne ut hva årsaken bak ditt ubehag i armene er. I de aller fleste tilfeller er det en muskelubalanse som forårsaker denne problematikken. Har du akutte eller tiltagende smerter ned mot armen, spesielt venstre side og kjenner deg uvel og har pusteproblematikk. Ring 113 eller oppsøk legevakten snarest, det kan være snakk om hjerteproblematikk.

Naprapatene i Optimal Bevegelse hjelper deg å finne ut hvorfor det er vondt og hva strålesmertene kommer av

Se også: