Ribbenslåsning

Ribbenslåsning kan komme svært akutt eller smygende. I de fleste tilfeller kommer denne tilstanden etter flere krevende treningsøkter der man har pustet med en høyere frekvens enn normalt.

Hva kjennetegner låsning i ribbebeinene?

Mange som får ribbenslåsning får en intens smerte i bryst –og ryggregionen. Noen opplever en smerte som går som en pinne rett gjennom brystet på fram og baksiden, mens andre igjen bare har en strålesmerte langs ribbensbuen. De aller fleste med en ribbenslåsning sliter med å få trukket pusten dypt inn uten at det smerter/stikker i brystkurven. Andre kan kjenne en smerte ved utpust.

Ribbenslåsning kan gi sterke brystsmerter, og mange velger å oppsøke lege da de opplever brystsmertene og pustesmerten som skremmende. Mistenker man hjerteinfarkt eller hjerteproblematikk skal man selvfølgelig oppsøke lege. Er det derimot et mindre ubehag og smerte kan en time til naprapat være bra. Naprapaten vil undersøke, og også sende deg videre om naprapaten mistenker noe annet enn en ribbenslåsning ut i fra din sykdomshistorie og undersøkelsene.

Hva kan jeg gjøre for å få bort pustesmertene?

Jo raskere man får løst opp i låsningen i ribbeinene jo mindre muskulatur spenner seg i området. På den måten vil også muskelspenningene og ubehaget reduseres. Venter man lenge med å behandle en slik låsning, kommer det ofte sekundære muskelplager med tiden og mange lærer seg et pustemønster der man unngår dype inn-og utpust.

pusteproblemer og smerter er kjent fenomen ved ribbenslåsning. Naprapaten kan redusere plagene betraktelig

Se også: