Akutt Lumbago / Kink i ryggen

Lumbago er en uspesifikk diagnose som bare betyr ”vond rygg”. Like vanlig er det at de akutte ryggsmertene går under betegnelsene kink i ryggen eller hekseskudd. Smerte eller ubehag i ryggen kan komme svært akutt og være årsaket av triggepunkter  i muskulatur, låsninger i ledd i ryggen, spente muskler i rygg, sete- og hofteregionen eller en mellomvirvelskive som krangler. Andre ganger kan slitasje, sykdommer eller skader forårsake ryggsmerten.

Symptomer kink i ryggen

Ved akutt ryggsmerte ser man ofte spente muskler i rygg, sete- og hofteregionen eller en mellomvirvelskive som krangler. Dette kan gi opphav til veldig sterke ryggsmerter. Ryggsmertene kan være smerter lokalt i ryggen, men det kan også være utstrålende smerter ned mot sete- og hofteregionen. Noen pasienter har vanskelig for å bevege seg normalt, og mange opplever at ryggen kan bli skeiv. Hos enkelte kan smertene ligne på smerter ved prolaps. Hos noen er dette smerter som sitter i kun en kort periode, hos andre kan dette sitte i i flere dager og uker.

Hva gjør jeg når jeg har fått kink i ryggen?

I de fleste tilfeller vil en kink i ryggen gå over av seg selv med tiden til hjelp. I mange tilfeller vil det både være effektivt og lurt å oppsøke naprapaten ved ryggsmerten. Dette for å redusere smerten og tiden det tar for å bli smertefri.

Naprapatene i Optimal Bevegelse hjelper deg med din kink i ryggen

Ta signalene før det forverrer seg til en prolaps

De fleste ryggsmerter er årsaket av muskelubalanser og leddlåsninger. Smerte over tid vil føre til at kroppen danner seg et nytt bevegelsesmønster for å skåne det smertefulle området. Dette gjør at du ikke opplever smerten like mye, men på sikt kan dette føre til nye skader, plager eller smerter. For å unngå disse sekundære plagene til en dårlig rygg, er det bedre å ta tak i ryggproblemet og forebygge nye tilfeller av ryggsmerter.

Hva gjør jeg om jeg får kink i ryggen oftere og oftere?

Sliter du med at du oftere og oftere får vondt i ryggen er det hensiktsmessig å oppsøke en naprapat som via sin undersøkelse kan fortelle deg hva som er årsaken(e) bak din ryggsmerte.

Se også: