Slimposebetennelse i kneet

Slimposer i kneet er ikke uvanlig. Disse kan bli betente ved overbelastning av omkringliggende senestrukturer, men også ved gjentatte fall mot kneet. Rundt kneet er det flere slimposer, men det er oftest slimposen på kneskjellet som blir betent.

Hva kjennetegner bursitt i kneet?

Slimposen på kneskjellet er den som oftest blir betent. Dette skyldes ofte fall mot kneskålen for eksempel i håndball. En betent slimpose i kneet gir ofte smerter ved bøy og strekk av kneet. Å gå opp og ned trapper, ned i huksittende kan også være svært ubehagelig. Slimposebetennelser kan oppleves ulikt. I de fleste tilfeller gir slimposebetennelse hevelse og et økt varmeutslag i området. En mindre irritert slimpose trenger ikke gi tydelig hevelse eller tegn til betennelse, men kan kun være smertefull ved fysisk aktivitet.

Hvorfor får man slimposebetennelse i kneet?

I de fleste tilfellene av slimposebetennelser i kneet foreligger det en mekanisk irritasjon. Med mekanisk irritasjon menes at en muskel eller sene hyppig glir frem og tilbake over slimposen. Dette er et vanlig problem om det forekommer dårlig stabilitet i ankel, kne, bekken og hofteområdet. Overbelastning, intense perioder med mye gange eller løp kan spesielt utløse disse plagene ved at enkelte muskler blir stramme og det mekaniske trykket mot slimposen øker. Slimposen på utsiden av lårbenet og på kneskjellet ligger overflatisk til, og slimposebetennelsen kan også utløses av et falltraume.

Hvordan behandles slimposebetennelse?

I de aller fleste tilfellene av slimposebetennelse i kneet vil det være hensiktsmessig å undersøke hvorfor den er oppstått. Har den kommet over tid er det trolig overbelastningsrelatert og man bør finne årsaken til hvorfor dette området er overbelastet. Ved falltraume fungerer det ofte bra med betennelsesdempende. Naprapaten har gode kunnskaper om dette og kan hjelpe deg.

naprapaten kan hjelpe deg med slimposebetennelse i kneet

Se også: