Løperkne

(Runners knee)

Løperkne, langdistansekne ekker tractus iliotibialis-tendinit som det også kalles er et typisk vårtegn. Mange tar fram joggeskoene etter flere måneders pause på vinteren. Navnet bak diagnosen kommer derfra, siden veldig mange løpere får disse smertene.

Symptomer på løperkne

Løperkne er lokalisert til utsiden av kneet  og forekommer ofte etter perioder med mye løpetrening. Løperkne oppleves ofte som en stikkende og intens smerte etter kort tids løping, og kan ofte oppleves verre i etterkant av løpeturen. Smertene kommer oftest ved bøy/strekk av kneet og mange opplever det som verst ved løping i nedoverbakker eller på flat mark. Den intense smerten oppstår når bindevevshinnen (tractus iliotibialis) glir over utsiden av lårbenet ved kneleddet når kneet bøyes og strekkes. Her kan det oppstå en lokal irritasjon i senen og/ eller i slimposen under senen. Ved en irritasjon av slimposen som ligger på undersiden av den betente bindevevshinnen kan man også se en hevelse.

Hvorfor har jeg fått løperkne / Runners knee?

Det er ofte mange  årsaker til at langdistansekne oppstår. Den vanligste  årsaken er dårlig stabilitet i bekken/hofteområdet Andre faktorer kan være for rask økning av treningsmengde, dårlig løpsteknikk, skotøy, underlag, eller en generell ubalanse i muskulatur og ledd i rygg, hofte og kneregionen.

 

Hvordan blir jeg kvitt mitt løperkne ?

Løperkne er en overbelastningsskade på grunn av mye løping. I de fleste tilfeller av løperkne kommer denne overbelastningen av dårlig stabilitet i bekken/setesområdet, men også kan stabiliteten i kne og ankler spille en stor rolle her. Feiltrening eller en  dårlig løpsteknikk kan også påvirke. Naprapaten kan hjelpe deg med å finne årsaken bak smerten og kan hjelpe deg å finne årsaken til hvorfor ditt løperkne er oppstått. Gjennom behandling og riktige treningsøvelser kan naprapaten hjelpe deg å bekjempe og forebygge ditt løperkne.

Runners knee eller løperkne forekommer hyppig blandt løpere. Naprapaten kan hjelpe deg med løperkne.

Se også:

Løpsanalyse

mer info kommer..