Kneartrose

Knærne er i likhet med skulderledd og hofteleddene de leddene i kroppen som utsettes for mest slitasje, og derfor også de leddene mange opplever å få slitasjeskader i.

Hva er kneartrose?

Kneartrose er slitasje på leddbrusken i kneet. Leddbrusken er med på å skape en smidig bevegelse i kneet. Når leddbrusken slites ned, blir leddbrusken ujevn og bevegelsene vil ikke være like smidige lengre. Slitasje i leddbrusken vil også føre til forkalkninger i kneet. Smerte og stivhet blir utfallet.

Hvilke symptomer har man ved kneartrose?

Ved kneartrose eller slitasjegikt som det også kalles, er det vanligste symptomet smerter i kneet. Det er spesielt vanlig med økende smerter ved begynnelsen av fysisk aktivitet. Mange kjenner også på en redusert bevegelighet, stivhet og en eventuell hovenhet i kneet. Stivheten er ofte verst på morgenen, om man har sittet i ro en lengre periode eller etter en lengre gåtur.

 

kneartrose rammer mange, naprapaten kan gi deg råd for en bedre hverdag

Hvem får kneartrose?

Kneartrose er noe alle kan få i og med at kroppens ledd begynner å degenereres etter fylte 25 år. Det finnes en del risikofaktorer som kan framskynde artrose i knærne. Det kan for eksempel være overvekt, en tidligere kneskade, sykdom som skader brusken (eks. leddgikt) eller tidligere brudd i området.

Hva gjør naprapaten med kneartrose?

Naprapaten kan ikke fjerne artrosen, men i mange tilfeller kan de med kneartrose ha god effekt av fysikalsk behandling. Naprapaten kan hjelpe deg å øke bevegeligheten i leddet samt skape en optimal muskelbalanse i området rundt slik at man kan avlaste kneleddet. For mange vil dette og fysisk aktivitet virke smertelindrende.

Se også: