Hopperkne

(Jumpers knee)

Hopperkne er på lik linje med løperkne en tilstand oppstått av for mye belastning. Vanligst er det fotball, håndball og volleyballspillere som får denne plagen.

Hva er hopperkne?

Hopperkne / Jumpers knee er en overbelastningsskade. Hopperkne kommer av flere små bristninger i festet til senen som tilhører lårmuskulaturen på framsiden av låret (mm.quadriceps). Bristningen oppstår som oftest der senen fester inn til kneskålen.

Symptomene på hopperkne

Symptomene er smerte ved kneskålskanten nedre del, verk og stivhet. Andre kan føle det sitter lengre opp på kneskålen.  Noen opplever smerten etter et enkelt hopp, løft eller landing, mens andre kan kjenne det etter en hard trening eller som en gradvis smertedebut under/etter fysiskaktivitet.  Mange vil i tillegg til aktivitetsrelatert smerte beskrive smerter ved trappegang, å sitte i huk, bilkjøring og kinositting.

 

Hvordan bli kvitt hopperkneet?

Som ved alle typer belastningsskader er det ofte dårlig stabilitet, et ugunstig bevegelsesmønster eller feilaktig trening  som årsaker plagene. Naprapaten kan undersøke og finne dine svakheter, slik at du kan bedre dine svakheter og på den måten redusere dine smerter.

Naprapatene i Optimal Bevegelse hjelper deg som har smerter i form av hopperkne

Se også: