Knesmerter

Smerter i kneet er svært vanlig hos både barn, voksne og eldre. Det er ofte helt ulike årsaker til knesmertene i de ulike aldrene. Ved all type knesmerte er det viktig å finne hvilken struktur som gir opphav til knesmerten. 

Kneleddet er utsatt for tung og stor belastning

Kneet er et stort ledd utsatt for tung og stor belastning daglig. Som skulderleddet er kneet et ledd som er avhengig av fungerende muskler og leddbånd for å oppnå en optimal stabilitet. På grunn av de mange strukturene som er involvert i knestabiliteten, er det også mange strukturer som kan gi opphav til smerte.

Hva kan smerte i kneet?

Smerter i kneet kan oppstå akutt eller gradvis over en lengre tidsperiode. I kneet er det vanlig med smerter på grunn av overbelastning så som betennelser eller irritasjon i sener, senefester eller i slimposer. Det kan også oppstå spenninger i muskler rundt kneet som gir referert knesmerte. Andre ganger kan det være direkte skader som forårsaker skader på menisk, leddbånd, korsbånd eller større muskelskader.

naprapaten må undersøke kneet for å finne hvilken struktur som smerter

Symptomene på knesmerter

Symptomene er mange og varierende ut ifra hva som smerter. Det kan være alt i fra smerter, låsingsfølelse, opphakinger eller en instabilitetsfølelse. Siden det er mange strukturer som påvirker kneleddet og mye forskjellig som kan skape smerten, er det viktig å få en grundig undersøkelse av kneet. En grundig undersøkelse vil gi svar på hva som lager smerten. En riktig diagnose vil gjøre det mulig med rett behandling, og større sjanse for å bli smertefri raskt. Naprapaten har god kunnskap om kneet, og kan hjelpe deg til å reduserte dine smerter.

Les mer om ulike knediagnoser her:

Slimposebetennelse kne
Schlatters
Løperkne /Running knee
Hopperkne /Jumpers knee
Kneartrose

Se også: