Gravid/Mamma?

Hva skjer under graviditeten med magemusklene?  Hva er det som buler ut over navelen? Hva er den pyramiden som kommer når jeg løfter, reiser meg etc.? Hvorfor blir magen aldri den samme igjen? Hvorfor lekker jeg? Hva kan jeg trene når jeg er gravid? Når kan jeg begynne å trene etter fødsel?  Spørsmålene under og etter graviditet er mange. Som MammaMage trenere kan vi hjelpe deg med å svare på disse spørsmålene.

Voksende mage påvirker tyngdepunktet

En voksende mage påvirker magemusklene og tyngdepunktet til kvinnen dag for dag i ca. 9 måneder. Barnet utvikles i magen, og muskler, bindevev og bukhinnen tøyes ut for å gi plass til det lille mirakelet. I løpet av graviditeten vil kvinnens vekt øke i snitt 12-15 kg. Kroppens tyngdepunkt endres, og det blir mer og mer vanskelig å holde i mot dette med magens muskulatur. Jo mer magen vokser, jo mer påvirkes magemusklene og resten av kroppen. Dette er selvfølgelig helt naturlig. Les mer om hva som skjer med magemuskulaturen under graviditeten her.

Hva er diastase?

Diastase er seperasjonen og delingen som oppstår når magemuskulturen trekker seg til hver side for å gi plass til barnet i magen. Distasen er spalten man ofte kan se og kjenne tydelig på magen under og like etter graviditeten. Det er der du kan trykke ned og oppleve at det ikke er noe stopp. Eller der du merker at magen ”tyter” ut når du skal reise deg opp som en slags pyramide midt på magen. En diastase kan gi flere problemer under og etter graviditeten. Les mer om diastase.

Mammamage med diastase kan gi kvinnen flere problemer

Se også: