Muskeltøy

Muskeltøy kan få muskelen til å slappe mer av

Naprapaten bruker ulike muskeltøyingsmetoder. Målet er å normalisere muskellengden og dermed fjerne spenninger samt den smerten som finnes i og omkring muskelen. Ved å benytte seg av muskeltøy i behandlingen kan man skape en bedre balanse mellom høyre og venstre kroppshalvdel, samt fram og baksiden av kroppen. En kropp i ubalanse er en svakere kropp med økt sjanse for å utvikle triggerpunkter, overbelastninger og smerteproblematikk.

Naprapaten har flere ulike måter å tøye musklene på

Naprapatens spesifikke kunnskaper i både anatomi og fysiologi gjør at naprapaten kan tilpasse muskeltøybehandlingen etter hva pasienten er i størst behov av. Sliter du med å kjenne at det tøyer, kan du spørre naprapaten om råd. Det er ofte små justeringer som skal til for at tøyningen blir mer effektiv og gir en annen opplevelse.

Målet og virkningen av muskeltøy

Målet med muskeltøy er å øke eller beholde bevegeligheten, minske muskelspenninger samt å øke blodsirkulasjonen. Det kan oppleves som smertelindrende, kan gi styrkeøkning og kan være skadeforebyggende ved visse plager. Mange pasienter får muskeltøyninger som hjemmeøvelser både for å rehabilitere og å forebygge et problem.

Naprapatene i Optimal Bevegelse benytter seg ofte av behandlingsteknikken muskeltøy under sine behandlinger

Se også: