Holdningstrening og hjemmeøvelser

Hold problematikken i sjakk

Som et supplement til behandlingen anbefaler ofte naprapaten egne hjemmetøyninger og treningsøvelser. Treningen kan være alt fra å gå en liten tur om dagen til spesifikke aktiverings- og styrketreningsprogram. Ved å gjøre hjemmeøvelsene kan du oppleve å holde plagene dine i sjakk.

Øvelsene anpasses individuelt

Hjemmeøvelsene blir individuelt tilpasset og kan derfor variere mye fra person til person. Hvor omfattende treningsrådene blir avhenger av pasientens plager, motivasjon, interesser og fysiske form. Det kan bli gitt styrkeøvelser, kondisjonstrening og/eller tøyninger.

Hvorfor skal man gjøre hjemmeøvelsene?

Målet er å skape en god balanse mellom styrke og bevegelighet, og på den måten få en optimal bevegelse og en smertefri hverdag. De muskeltøyningene og øvelsene som blir gitt er spesifikke for hver enkelt muskel, og gitt til deg for å hjelpe deg. Treningen og hjemmeøvelsene kan i tillegg til å hjelpe deg mot en smertefri hverdag være forebyggende for å unngå tilbakefall. Det er viktig at pasienten selv også deltar i prosessen med å bli/holde seg smertefri ved å gjøre øvelsene som blir gitt.

Hjemmeøvelser er vanlig å få etter en behandling hos naprapatene i Optimal Bevegelse

Se også: