Dry Needling

Smertebehandling med nåler

Hvordan utføres Dry Needling?

Dry Needling eller smertebehandling med nåler som det også kalles utføres med engangs akupunkturnåler. Naprapaten leter seg fram til stramme og ømme muskler som kan være årsaken til smertene. I triggerpunktet eller de spente båndene i muskelen settes nålene slik at muskelfibrene blir påvirket og ”slipper taket”. Dette kan gi en smertelindrende effekt.

Det rykker i muskelen under nålbehandlingen.

Under behandlingen kan pasienten oppleve rykninger i muskelen. Denne type rykning er omtalt som LTR (local twitch response). Dette er en refleks som får muskelen til å trekke seg sammen. En slik utløsning av refleks antas å kunne bedre effekten av behandlingen gjennom frisetting av kroppen egne smertestillende stoffer.

Nålbehandling og triggerpunkter

Dry Needling og intramuskulær stimulering (IMS) er ikke det samme som akupunktur. Dry Needling er en behandlingsteknikk som er mye brukt for behandling av muskelsmerter og såkalte triggerpunkter. Det eneste som er likt akupunktur er nålene vi bruker under behandlingen.

 

Hvorfor kan jeg bli stiv i muskulaturen etter nålbehandling?

Etter nålbehandling kan man forvente seg  å bli litt støl. Stølheten ligner på den samme som treningsstølhet. På samme måte som ved styrketrening vil muskelfibrene skades og brytes ned før de igjen blir sterkere. Slik er det også ved nålbehandling. Stølheten forsvinner ofte etter en dag eller to og er ikke farlig.

Naprapaten kan bruke nåler som et hjelpemiddel

Målet med nålbehandlingen

Målet med Dry Needling er å løsne de stramme muskelfibrene/ triggerpunktene som kan være årsaken til nedsatt funksjon i form av muskelsvakhet, redusert bevegelse og smerte.

Se også: