Det første besøket til naprapat

Anamnese

Ved første besøket hos naprapaten vil du og naprapaten ha en samtale rundt din smerteproblematikk og din livssituasjon. Her får du nøye forklart og beskrevet ditt problem og smerten du opplever. Du og din sykdomshistorie er i fokus, og naprapaten forsøker å finne sammenhenger og årsaken bak din smerte.

Undersøkelse

Etter anamnesen begynner delen med undersøkelse. Naprapaten vil gjennomføre et antall ulike tester basert på hva som er relevant etter samtalen. Manuelle og ortopediske tester brukes for å komme fram til hvilke strukturer som er påvirket. Naprapaten har god kunnskap innenfor differensialdiagnostikk. Dette betyr at naprapaten under både anamnese og undersøkelse stiller spørsmål og undersøker for å være sikre på at dette kan behandles med naprapati, eller om pasienten skal henvises til lege eller andre innenfor helsesektoren.

Ved første besøket hos naprapat gjennomføres en grundig anamnese og undersøkelse

Bakgrunnen av anamnesen og undersøkelsen avgjør behandlingen

Etter undersøkelsen har naprapaten gjort seg opp en mening om hva problemet kan være og vil ut i fra denne informasjonen behandle og sette opp en behandlingsplan. Behandlingen vil være en kombinasjon av naprapatens manuelle behandlingsteknikker etter hvilken diagnose og hva som passer deg og ditt problem best.

Antall behandlinger

I gjennomsnitt går en pasient mellom tre – seks ganger hos naprapaten. Ved akutte problem der pasienten oppsøker naprapaten tidlig kan en til to behandlinger være nok. Der pasienten har hatt smerter over en lengre tidsperiode eller i flere år kan det kreves flere behandlinger.

Jo raskere man oppsøker behandling, jo tidligere blir man bra og færre behandlinger behøves.

Se også: